DUYURU
Kaz Yetiştiriciliği Kursu
Kaz yetiştiriciliği konusunda bilgi sahibi olmak, sürdürülebilir bir üretim modeli geliştirmek ve kendi işletmesini kurmak isteyenler için Kaz Yetiştiriciliği Eğitimi başlıyor!
Bu kapsamlı eğitimde hem teorik bilgileri hem de uygulamalı saha çalışmalarını bir arada deneyimleyeceksiniz.
🎯 Kursun Amacı
Program; çevrim içi dersler, yüz yüze uygulamalar ve proje geliştirme aşamalarından oluşmaktadır. Kurs sonunda katılımcılar, kaz yetiştiriciliği ile ilgili temel bilgi ve becerilere sahip olacak, kendi üretim süreçlerini planlayabilecek düzeye ulaşacaklardır.
🎯 Kursun Sonunda
Kursiyerler kaz yetiştiriciliği alanında geniş bir bilgiye sahip olacak olup, kuracakları ya da kurmuş oldukları işletmelerde daha profesyonel ve biyogüvenliğe uygun şekilde üretim yapabileceklerdir. Elde edecekleri sertifikayı yetkinlik belgesi olarak kullanılabilecektir (Tarım ve Orman Bakanlığı, Bankalar, Sözleşmeli Üretim)
📍 Eğitim Türü: Çevrim içi (https://boysisakademik.bozok.edu.tr/login/index.php)
📅 Tarih: 22 Aralık 2025 – 06 Ocak 2026
🗓 Günler: Haftada 7 gün / toplam 60 saat
⏰ Saat: Detaylar programda mevcuttur.
💳 Ücret: 2.000 TL
🧾 Kayıt Adresi: esertifika.bozok.edu.tr
🔍 Kayıt adımlarını öğrenmek için: Kayıt Rehberi
⚠️ Eğitim Ücretleri İçin Banka Bilgileri:
Banka Adı: Halkbank - Yozgat Şubesi
IBAN: TR55 0001 2009 7850 0006 0000 74
Alıcı: Yozgat Bozok Üniversitesi Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü
📩 Bilgi ve Sorularınız için: bosuyam@yobu.edu.tr
📅 Eğitim Programı Takvimi
22 Aralık 2025, 20:00 – 23:00 → 3 saat (çevrim içi)
🟢 Dünyada ve Türkiye’de Kaz Yetiştiriciliği
23 Aralık 2025, 20:00 – 23:00 → 3 saat (çevrim içi)
🟢 Dünyada Yetiştirilen Irklar ve Yerli Irk Kazlar
24 Aralık 2025, 20:00 – 23:00 → 3 saat (çevrim içi)
🟢 Kazların Anatomik ve Fizyolojik Özellikleri ile Davranış Özellikleri
25 Aralık 2025, 20:00 – 23:00 → 3 saat (çevrim içi)
🟢 Kazlarda Sindirim ve Sindirim Sistemi
26 Aralık 2025, 20:00 – 23:00 → 3 saat (çevrim içi)
🟢 Kazlarda Barınak ve Sürü Yönetimi
27 Aralık 2025, 09:00 – 18:00 → 8 saat (yüz yüze)
🟢 Kuluçkahane ve Kesimhane Yönetimi
28 Aralık 2025, 09:00 – 18:00 → 8 saat (yüz yüze)
🟢 Damızlık Üretim Tekniği
29 Aralık 2025, 20:00 – 23:00 → 3 saat (çevrim içi)
🟢 Kazlarda Yumurta Verimi ve Özellikleri
30 Aralık 2025, 20:00 – 23:00 → 3 saat (çevrim içi)
🟢 Kesim, Karkas ve Et Kalite Özellikleri
02 Ocak 2026, 20:00 – 23:00 → 3 saat (çevrim içi)
🟢 Kuluçka Bilgisi ve Tekniği
03 Ocak 2026, 20:00 – 22:00 → 2 saat (çevrim içi)
🟢 Kazlarda Bakım ve Besleme
04 Ocak 2026, 20:00 – 22:00 → 2 saat (çevrim içi)
🟢 Kazlarda Sağlık Koruma, Kazlardan Elde Edilen Ürünler
05 Ocak 2026, 09:00 – 18:00 → 8 saat (yüz yüze)
🟢 Kazlarda Sağlık Koruma, Kazlardan Elde Edilen Ürünler (uygulamalı)
06 Ocak 2026, 09:00 – 18:00 → 8 saat (yüz yüze)
🟢 Kaz Yetiştiriciliği Proje Destekleri ve Yazma

